Affordable Housing
 
Beuvrages, France  
Groupe GHI, City of Beuvrages  
 
This project is located in the centre of Beuvrages’ city regeneration scheme. Its design mixes adaptations to urban conditions and puts emphasis on comfort through the control of environmental factors. Working with the adjacent and surrounding buildings, the façade organises a modest, organic variation punctuated with bright coloured terraces, providing moments of exposure to the street. These terrace spaces also optimise the natural light penetration in private & common spaces, and aid in providing thermal balance to the interior, along with encouraging natural air circulation. These private external spaces, ‘planted’ on the interior façade, draw attention to the transition from public to private.
 
Sustainability certification: Label H&E and CERQUAL
">